O SERIJI

Želeći da izbegnu običaje i dug koji imaju prema porodici Šahvar, članovi porodice Azizoglu napuštaju rodno mesto na istoku Turske i započinju novi život u Istanbulu. Iza sebe su ostavili tradicionalne vred­nosti, okrenuvši se modernom svetu. Naslednik ove porodice, Hazar Az­izoglu, odgajan je po svim pravilima zapada - izrastao je u modernog čoveka, koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa rodnim krajem svojih predaka. Međutim, njegov život pot­puno se menja kada sazna da mu je brat ubijen. Iznenada, priče o krvnoj osveti i surovim običajima nisu više samo bajke koje mu je baka pričala u detinjstvu. One sada postaju njegova jedina istina.

Naime, za smrt njegovog brata odgovorna je porodica Šahvar i to je tek početak krvne osvete podstak­nute običajima. Obe porodice žele da se tome stane na kraj i saglasne su u oceni da više nijedan život ne bi trebalo da bude izgubljen. Među­tim, postoji samo jedan način da se njihov dogovor konkretizuje. Hazar mora da oženi Zilan, kćerku Azama Šahvara. Mada se u početku protivi ugovorenom braku, pokušavajući da ubedi svoje najbliže da ne treba postupati prema običajima, uskoro shvata da je situacija veoma ozbiljna i da mu ne preostaje ništa drugo nego da sudbonosno „da“ izgovori devojci koju uopšte ne poznaje. Tako obaveza prema krvnoj osveti koja je ukorenjena u životima svih članova dveju porodica potpuno nestaje.

Pritom, da bi učvrstili svoju vezu, glave porodica odlučuju da započnu zajednički posao. Udata za Hazara, Zilan se seli u Istanbul, a njihov brak zamena je za krvave obračune koji bi usledili da nisu pristali da se venčaju. Uprkos tome što su se oboje nevoljno zakleli jedno drugome na večnu ljubav, ne mogu da se odupru znatiželji, pa tako pokušavaju da saznaju što više jedno o drugome. Međutim, ono što u početku deluje kao čista radoznalost, lagano pre­rasta u divnu ljubavnu priču...

Ljubav na silu (tur: Aşka sürgün) je turska tv serija, snimana tokom 2005. i 2006. godine, a u Srbiji se od juna 2014. godine prikazuje na RTV Pink.